Star Wreck – In the Pirkinning


Betyg: 3

Kapten Pirk och hans besättning har sänts tillbaka i tiden till det barbariska tvåtusentalet. Men en besättningsman har sålt deras stjärnskepp till ryssarna och de finner sig strandade i en tröstlös forntid där folk äter slafsiga hamburgare, och har tråkiga jobb. Pirk försöker utan framgång imponera på infödingskvinnorna, men alla tror att deras teknikprylar är leksaker och att han är en pajas. Till sist tröttnar han och inser att det är dags offra sig genom att åta sig kejsarkneget. Hans plan är att återupprätta sovjetunionen, bygga stjärnskepp, och ”befria” världen.

Trots kejsar Pirks inkompetens, omdömeslöshet och dumhet lyckas det honom att bygga en rymdflotta med fulla ryska besättningsmän. Sedan är det dags att skaffa sig lebensraum i yttre rymden.

De tv-serier som parodieras är främst Star Trek, the Next Generation och Babylon 5. Åtskilliga karaktärer från de populära sf-serierna hinner man driva med.
Worf framställs som en instabil och aggressiv krigare, kaptenen för Babylon 5 håller långa tråkiga tal och knuffas med säkerhetschefen. Buskis och lågnivåskämten haglar tätt, men specialeffekterna är strålande och bättre än i många ”riktiga” filmer. Överlag är filmen mycket professionell. Den håller högre klass än de flesta hollywoodkomedier. Ibland tar det nordiska tungsinnet ut sin rätt, men det är bara befriande. Filmen är mycket rolig och trots att den är en fanfilm har den en egen handling och plot som är ganska originell i jämförelse med andra fanfilmer. Filmen går att ladda ned gratis från :http://www-fi3.starwreck.com/.

4 miljoner har laddat ned den och sett den än så länge. Den har också visats på finsk tv (YLE2), men tyvärr inte i svensk tv trots att den redan har befintlig svensk textning. Denna finska sf-satir har tagit 6 år att göra.

Robert Andersson från Mitrania nr 1 2006

Annonser
Det här inlägget postades i Filmrecensioner. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s