Sci-Fi mässa i Älvsjö

warhammer

Den 1-2 december 2012 var det dags för den årliga SF-mässan. Den är mest för spel och film inom genren. Mässan har vuxit något, och det finns mer att titta på än tidigare. Totalt dominerande var Star Wars-figurerna, varav så gott som alla kunde beskådas i verkligheten. Ondingarna från rymdimperiet verkade dock mycket snällare i verkligheten än i filmerna eftersom de gärna lekte med barn, kramades och ställde upp på bild. En annan lite rolig detalj var att även besökarna i många fall klätt ut sig, så att det hela fick lite av lajvkaraktär.

Häftigast var en enormt stor gående robot från Warhammer, vackrast en Star Wars prinsessa i rött och med vitt ansiktssmink. Andra intressanta uppenbarelser (förutom Star Wars) var Iron Man, Jason (från Fredag den 13:e), och ”besökarna” från V-serien.
Det fanns väldigt mycket samlarsaker att köpa, och obskyra filmer som man nog inte ser någon annanstans.

elinholmerin

Elin Holmerin och tre andra småutgivare (Lisa Rodebrand, Anna Gable, Nik Dee och Aengeln Englund.) gick mot strömmen och sålde böcker. Elin sålde några antologier (Spegelzonen) åt oss, vilket vi tackar för, men allra mest populära var hennes smycken som verkade väcka mycket intresse och sälja bra.
En annan fascinerande hantverkare var en tjej som på något sätt lyckats bygga ihop små rymdmonster och robotar med skrotdelar som böjda skruvar, muttrar och cykelkedjor.

Annonser
Det här inlägget postades i Diverse. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s